ДНК Национално кръщене в България 22.10.2017 г

Най-голямото Свето кръщение на новородени деца в съвременната история на България ще се проведе едновременно в 10 български града на 22.10.2017 г

Кръщенетата ще бъдат организирани в централните храмове на 10 града в страната, както следва : гр.София, гр.Пловдив, гр.Варна,гр. Бургас, гр.Стара Загора,гр. Плевен, гр.Велико Търново,гр. Русе,гр. Враца, гр.Благоевград.

Кръстници на голямото кръщене ще бъдат популярните лица, подкрепящи инициативата „Направи го за България” Антон Хекимян, Александър Сано, Део, Славена Вътова, Владо Николов, Юлиана Дончева, Мария Гроздева, Иван Лечев, Хилда Казасян, Поли Генова и Емилия. Това събитие бележи финала на инициативата в защита на раждаемостта под патронажа на Патриарх Неофит и Българската православна църква, в рамките на която за всяка споделена бременност Движение за национална кауза „ДНК” осигурява минимум 1 лев на фондация „Искам бебе” в помощ на двойките с репродуктивни проблеми.

Кмета на София Йорданка Фандъкова връчи специалната грамота-сертификат  на Андрей Арнаудов за особен принос в съхраняването на българското ДНК и усилията за преодоляване на демографската криза в България.

От своя страна г-жа Фандъкова изрази подкрепа си към кампанията „Направи го за България", благодарение на която близо 1000 бебета от цялата страна ще бъдат кръстени на 22 октомври едновременно в София, Пловдив, Благоевград, Стара Загора, Бургас, Варна, Плевен, Враца, Велико Търново и Русе.

Националното свето кръщение, което ще се организира в гр.София ще бъде в храм Света София.

Информация от МОЕТО КРЪЩЕНЕ.БГ нашият екип предостави на храм Света София / гр.София - Наръчник МОЕТО КРЪЩЕНЕ, който може да бъде закупен в деня на масовото кръщене 22.10.2017 г от магазина на храма.В наръчника има специално място, в което може да напишете основната информация : дата, месец,година на свето кръщение, име на кръснтик , име на кръщелника.

 

 



Нови статии