Кръщенето на принцеса Шарлот Елизабет Даяна 5.07.2015 г.

Кръщенето на принцеса Шарлот Елизабет Даяна 5.07.2015 г.

Кръщенето на принцеса Шарлот второто дете на принц Уилям и съпругата му Кейт, се състоя на 5.07.2015 гв църквата „Света Мария Магдалена” в Сандрингам, Източна Англия, и продължи около половин час.

За разлика от кръщенето на брат ? Джордж през 2013 г., това на Шарлот Елизабет Даяна не бе в Лондон, а в провинциалната резиденция на родителите ? Анмър хол на територията на кралското имение Сандрингам. В църквата през 1961 г. е била кръстена покойната майка на принц Уилям, принцеса Даяна. Шарлот имаше петима кръстници.
За кръщенето принцесата беше облечена по същия начин, както бе навремето брат ? принц Джордж. През 2013 г. той носеше копие на кръщелна рокля от дантела и сатен, направена първоначално за най-голямата дъщеря на кралица Виктория през 1841 г.
В периода 1841-2004 г. тя е носена от 62 кралски бебета, включително и принц Уилям. Копието от 2004 г. е дело на шивачката на кралицата Анджела Кели, защото оригиналът се е износил.
Херцогинята на Кеймбридж Катрин пристигна в църквата, облечена цялата в бяло в тоалет на Александър Маккуин и с шапка на Джейн Тейлър. Майката доведе 9-седмичното си бебе с количка, която навремето е била използвана от кралица Елизабет II при отглеждането на двама от синовете ? - принц Андрю и принц Едуард.
Принцеса Шарлот, родена на 2 май в болницата „Сейнт Мери” в Лондон, е четвърта поред в наследяването на престола след дядо си Чарлз, баща си Уилям и брат си Джордж.



Нови статии